Hírek

junge Welt 2017. május 19.

sziria
Szíriai jelenlét: Amerikai katonák miután Szíria északi részén, Karacsokban az YPG népi védelmi egységeinek parancsnoki állását bombatámadás érte 2017. április 25-én
Foto: Rodi Said/REUTERS

A NATO-tag Törökország kritikájával szemben az amerikai hadsereg felfegyverzi Szíria északi részén a vele szövetséges Szír Demokratikus Erőket (SDK) és az YPG népi védelmi egységeket. Kedden az USA főparancsnokságon Josh Jacques őrnagy azt közölte, az amerikai tengerészgyalogság Rakka tartományba repül. A május 15-i Marine Corps Times-nak úgy nyilatkozott, hogy a katonák "átmeneti védelmet biztosítanak" majd, s a katonai művelet célja, hogy "az Iszlám Állam tartós vereségét biztosítsa".

Ma’an News, 2017. 05.18.

palesztin tntets
 Tüntetés az éhségsztrájkolókért Naplouse város központjában, a megszállt Ciszjordániában május 3-àn. (fotó: Ahmad Al-Bazz/ActiveStills)

A "bebörtönzöttek ügyei palesztin bizottságának" felelőse, Issa Qarage szerda esti kommünikéjében bejelentette, hogy a kb.1300-ra becsült számú palesztin éhségsztrájkolót három izraeli börtönbe szállítottak "abból az okból, hogy a közelben kórházak találhatók".

A magyar kormánnyal ellentétben más területen akarjuk megállítani Brüsszelt: a nagyvállalatok érdekeit kiszolgáló "szabad kereskedelmi" szerződések erőltetésében és titkos egyezmények megkötésében Európa polgárainak feje felett... Jó hír: ebben az Európai Bíróság felülbírálta az Európai Bizottság antidemokratikus, autoriter gyakorlatát !   

A következő feladat: a magyar kormányt kell megállítani abban, hogy kiszolgálja a nagyvállalatokat kiszolgáló európai uniós politikai elit szabadkereskedelmi őrületét. Szelektív kukába a CETA-val és a TTIP-vel ! Azokat a magyar EP-képviselőket, akik - pártállásuktól függetlenül - támogatták az egyezményeket, és azok tárgyalási módját, a következő ciklusban Brüsszelben sem akarjuk látni !

A cikket a Magyar Természetvédők Szövetségének honlapjáról vettük át.

Luxemburg kétszer is megállította Brüsszelt!

Írta: Fidusz/MTVSZ


Egy héten belül kétszer is megállította az Európai Bizottság szabadkereskedelmi ámokfutási kísérleteit a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság: múlt szerdán a Bíróság úgy döntött, hogy jogtalanul utasította el a Bizottság a Stop TTIP európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét; ma pedig úgy határozott a Bíróság, hogy Európai Unió jelenlegi formájában nem kötheti meg egyedül – tehát a tagállamok hozzájárulása nélkül – a szabadkereskedelmi megállapodást Szingapúrral.

Múlt szerdán éppen a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények ellen fellépő szervezetek találkozóján vettünk részt, amikor megérkezett a jó hír Luxemburgból, hogy az Európai Unió Bíróságának döntése szerint a Bizottság jogtalanul utasította el két és fél évvel ezelőtt a Stop TTIP európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét. Természetesen mindenki ünnepelt: nekünk volt igazunk a Bizottsággal szemben, s szerdai döntés a demokrácia győzelmeként értékelhető.

eci 02 victory ecj

forum-msk.org, 2017. ápr. 27.

nuklearisAz USA orosz terület körül kialakított rakéta-elhárító védelme (PRO) lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államok váratlan nukleáris csapást mérjen az Orosz Federációra. Ezt szerdán, április 26.-án, sajtóértekezleten jelentette ki az OF Fegyveres Erői Fő operatív vezérkara főnökének első helyettese, Viktor Poznyikhir altábornagy.

15 év alatt az USA 130 milliárd USD-t fordított a PRO rendszer erősítésére és kibontakoztatására, és a következő öt évben még mintegy 55 milliárd befektetését tervezi. Ennek eredményeként, tette hozzá a tábornok, 2022-re az USA-nak több elhárító rakétája lesz, mint amennyi harci blokk az oroszországi interkontinentális ballisztikus rakétákon.

A török Forradalmi Néppárt közleménye a törökországi népszavazásról

RedMed, 2017. április 17.

erdogan bahceli

A népszavazás eredményei még nem véglegesek, és valószínűleg az elkövetkező napokban még vitatni fogják. A török Legfelsőbb Választási Bizottság rendkívül ellentmondásos határozatai hatalmas árnyékot vetnek a népszavazásra azon túl is, ahogyan a szavazás előtti propaganda közpénzt és a televíziós csatornákat felhasználva gátlástalanul az "igen" szavazásra buzdított, s ahogyan Erdogan elfogult elnökként ezt a választási eredményt sugallta, miközben a "nem" kampányt mind az államhatalom, mind az AKP és az MHP fasiszta bandái támadták. Ennek ellenére a dolgozó tömegek megmutatták, hogy nem fogadják el a Törökországra kényszerített despotizmust. Legalább 24 millió ember utasította el az új rendszert.